Araştırma & Ödev Kaynakları





KARIŞIMLARIN AYRILMASI
Dosya Tipi application/octet-stream
Sayfa 0
İndirilme 0
Tablo Var
Resim Var
Kaynakça Var
Dosya Boyutu 49664
A) Tanecik Boyutu Farkından Yararlanılarak Ayırma Yöntemleri 1) Ayıklama : Tanecik boyutları, şekilleri, vb. özellikleri farklı olan maddelerin oluşturduğu heterojen katı-katı karışımlarını ayırmada kullanılır. • Mıknatısla ayırma da bir ayıklama yöntemidir. • Nohutun, fasulyenin, kahve tanelerinin ayrılmasında kullanılır. 2) Eleme : Katı-katı heterojen karışımlarını bileşenlerine ayırmak için tanecik boyutu farkından yararlanılarak yapılan işlemdir. • Eleme işleminde kullanılan araçlara “elek” denir. • Çakıl taşlarının ince kumdan ayrılmasında kullanılır. • Unun yabancı maddelerden ayrılmasında kullanılır. • Bakliyatlar paketlenmeden önce elenerek boyutlarına göre ayrılırlar.

Lütfen Güvenlik Sorusunu Giriniz
Geri