Araştırma & Ödev Kaynakları





SU NİÇİN ARITILIR?
Dosya Tipi application/octet-stream
Sayfa 0
İndirilme 0
Tablo Var
Resim Var
Kaynakça Var
Dosya Boyutu 23997
İçme suyu arıtmasında amaç, suyun kullanma maksadına uygun hale getirilmesidir. Tabiatta mevcut su kaynakları (göl, baraj, akarsular, kuyular vb.) bazı istisnalar dışında içme, kullanma ve sanayii su ihtiyaçları için doğrudan doğruya kullanılmaya müsait değillerdir. Bu yüzden suların bir arıtma işleminden geçirilmesi gerekir. İçme ve kullanma suları aşağıdaki özelliklere haz olmalıdır. 1)Su, kokusuz, renksiz, berrak içimi hoş, tercihen 15oC’den aşağı sıcaklıkta olmalıdır. 2)Hastalık yapıcı mikroorganizmalar ihtiva etmemelidir. 3)Suda sağlığa zararlı kimyasal maddeler bulunmamalıdır. 4)Sular agresif (aşındırıcı) olmamalı, yeteri derecede yumuşak olmalıdır. 5)Sular kullanma maksatlarına uygun olmalıdır.

Lütfen Güvenlik Sorusunu Giriniz
Geri